Montana – mobilă cu tradiție din Țara Moților

2009 a reprezentat, pentru Montana, anul lansarii oficiale pe piata exportatorilor de mobilier din lemn masiv din Europa. Inceputul nostru, desi incununat de succes, a fost greu, cu urcusuri si coborasuri, cum se intampla in orice afacere aflata la inceput de drum. Avand in spate o echipa unita, dedicata, cu experienta de peste 30 de ani in productia de mobilier si cu dorinta de a continua traditia producerii mobilierului la Campeni, am reusim sa ne pozitionam pe piata externa ca un furnizor de incredere. Astfel, productia de mobilier din esenta de rasinos in combinatie cu MDF si stejar a inflorit incepand cu anul 2010.

Piata mobilei este una dinamica, in continua schimbare, in functie de tendintele in design interior si in functie de directiile imprimate de trendsetterii din domeniu. Increderea partenerilor nostri, seriozitatea, flexibilitatea si capacitatea de adaptare a echipei noastre si a procesului de productie ne-au permis sa ne construim un renume pe piata producatorilor romani de mobilier.

Gama noastra de produse a suferit, la randul ei, modificari in timp, in functie de trend si de cerintele clientilor nostri. In 2009, am pornit la drum cu colectii de mobilier din rasinos, cu finisaj Nature potrivit pentru cei care prefera stilul clasic si pentru cabane din lemn.

In 2010, am redefinit colectiile noastre, optand pentru mobilier din categoria living & dining, in stil Landhaus.

Din 2014, Montana a dezvoltat o linie secundara de productie a mobilierului tapitat, sectie care functioneaza pana in prezent, producand atat canapele si scaune tapitate intr-o mare varietate de materiale si culori cat si paturi tapitate.

De asemenea, am cautat in mod constant sa diversificam paleta proprie de produse inclusiv prin introducerea unei linii de produse de tipul DIY (Do It Yourself), panouri 3D din lemn masiv de stejar pentru placari sau elemente decorative: Nature Walls & Mirrors.

Incetul cu incetul, am devenit activi pe piata de profil din Romania prin parteneriate atat cu magazine cat si cu arhitecti si designeri, iar produsele noastre au devenit atractive pentru clientii romani. Prezenta noastra la cel mai mare targ anual de profil din Romania, BIFE-SIM, din 2015 pana in prezent ne-a permis sa intelegem mai bine cerintele si exigentele pietei la nivel national si sa actualizam oferta de produse.
La Montana, punem accentul pe inovare, creativitate si satisfactia clientilor si partenerilor nostri. Credem, de asemenea, ca pentru a ne consolida pozitia pe piata de mobilier, este necesar sa cream o legatura durabila cu partenerii si clientii nostri si sa integram noile tendinte, materiale si tehnologii in produsele noastre. Pentru a reusi cele propuse mai sus, in ultimii 5 ani am investit in participarea noastra la cele mai importante târguri din Europa si SUA. Astfel, am putut construi relatii noi de business si, cel mai important, am putut vedea de aproape, reactia pietei la noile colectii prezentate.